Tag på oplevelse i Montenegro

Ikke mange turister har besøgt det lille bjergland Montenegro, der ligger på Balkanhalvøen ved Adriaterhavet. Landet var oprindeligt en del af Serbien, men siden 2006 har Montenegro været selvstændig, og det har betydet et boom for turismen.

Det er muligt at køre selv til Montenegro, men de fleste vælger normalt at flyve hertil på et par timer. Spies Rejser tilbyder flere charterrejser til Montenegro, og på den måde kan du altså opleve landet på en afslappende måde til en overkommelig pris.

Oplevelser i Montenegro

Montenegro byder på både lækkert strandliv, en spændende kultur men også en rig forhistorie med velbevarede middelalderbyer og kulinariske fristelser. Du kan finde noget for enhver smag i Montenegro, uanset om du er til folkeliv i Budva, familievenlig stemning i Petrovac eller afslapning på den lange strand i Becici.

I Montenegro er der middelhavsklima med varme og tørre somre samt relativt milde vintre. Da landet er ganske lille, så kan du opleve det meste på få dage, og det gælder både naturoplevelserne men også de kulturelle seværdigheder. Du bør opleve Kotorbugtens dramatiske landskaber, en sejltur på Skadar-søen og det spændende natteliv i Podgorica.

Den charmerende by Kotor ligger ud til kysten og er et stort trækplaster med sine omkringliggende bjerge og karakteristiske røde tegltage. Mange internationale krydstogtskibe og rejsearrangører har ture til Kotor, så her finder du altid andre turister.

Byen er også hjemsted for et stort antal katte, som er et symbol på held, så her findes for eksempel et kattemuseum.

Seværdigheder og attraktioner

Du bør besøge byen Cetinje, der er fyldt med historie og kulturelle seværdigheder. Byen var hovedstad i Montenegro, og var landets kulturelle højborg. Her ligger Montenegros Nationalmuseum, og du finder også her Lovćen National Park og det spektakulære Njegoš Mausoleum.

Becici i Budva anses som en af de smukkeste strande ved Adriaterhavet, og det går under navnet “Montenegros Miami”. Becici tiltrækker især turister, der kommer for at nyde stranden og det hektiske natteliv. I den gamle bydel Stari Grad kan du opleve en smuk arkitektur med middelalderlige vægge samt fort, tårne og porte ved den gamle fæstning.

Hvis du elsker at opleve den smukke uspolerede natur, så bør du besøge Skadar-søen og den omkringliggende nationalpark. Her finder du alt fra tårnhøje bjerge og maleriske fiskerbyer til små øer og gamle forter.