Rejs til Madeira og nyd den udsøgte vin

Madeira vin er en af de få vine, der ikke har ændret sig siden den blev populær for over 200 år siden. Det i sig selv er en bedrift, så hvis du er en ægte vinelsker, er det måske et sted, du burde overveje at besøge. Du kan booke din rejse til Madeira, der ligger i Portugal, gennem Spies lige her. Spies kan hjælpe dig med at sammensætte din rejse og finde de bedste priser, der passer til dine behov.

Hvad er Madeira vin?

Den simple forklaring er, at Madeira vin, er en beriget hedvin, der er produceret under varme i den afgrænsede region, Madeira, fra omkring fem forskellige druer. Den sælges som enten tør, medium tør, medium sød eller sød, som alle er præget af deres høje surhedsgrad.

Denne markerede surhed er et direkte resultat af sin placering: en øgruppe lige ved Marokkos nordvestkyst, sammensat af to beboede øer – Madeira og Porto Santo – samt to ubeboede øer, Desertas og Selvagens. Af disse fire øer dyrker kun Madeira og Porto Santo druer. På 500 hektar vulkansk jord, der hovedsagelig ligger på nordkysten, opdrættes vinstokke på usædvanlig vis på døddæmpende skråninger, der er lavet til terrasser kaldet “poios”. Disse høstes udelukkende via håndplukning.

De forskellige typer Madeira vin

Der er to hovedtyper af vin, der har flere unikke stilarter, der varierer i kvalitet:

  • Blended Madeira: Billige vine af gennemsnitlig kvalitet med et par usædvanlige stilarter
  • Single-varietal Madeira: Den højeste kvalitet af Madeira vine lavet primært af fire forskellige sorter

Ferie i Madeira

Udover den udsøgte hedvin, er der mange andre grunde til at rejse til Madeira i Portugal. Det er nemlig en utrolig smuk øgruppe med moderne indflydelser, smuk natur og hoteller for enhver smag. Så hvis det lyder lige som et eventyr for dig, og du samtidig er en gedigen vindrikker, er det et yderst anbefalelsesværdigt feriemål.

Læs mere om Madeira her og book din rejse gennem Spies nu, hvis du allerede føler dig overtalt.