Guide til Kap Verdes udsøgte køkken og madkultur

Kap Verdes køkken består af en lokkende blanding af kreolske, portugisiske og afrikanske smagsoplevelser. Øerne har et væld af fisk og skaldyr, som ofte tilberedes direkte fra havet. Tilstrømningen af turister har desuden medvirket til, at et stigende antal gode restauranter af høj kvalitet har lukket dørene op. Så hvis du skal på ferie på Kap Verde, kan du finde inspiration og information her samt læse lidt mere om de nationale drikkevarer, pli og madkulturen på Kap Verde.

Der er gryderetter på menuen

Køkkenet på Kap Verde er relativt stort i og med, at det er en sammensætning af inspiration fra flere forskellige lande. Der er dog ingen tvivl om, at Kap Verdes nationalret er cachupa. Dette er en form for gryderet, der består af moste majs, løg, grønne bananer, maniok, søde kartofler, squash, yams, tomater, kål og eventuelt bacon. Retten er krydret med laurbærblade, hvidløg og piment. Afhængig af kokkens budget, tilbydes retten også med forskellige typer af pølser, oksekød, svinekød eller fisk (cachupa Rica). Menneskerne i Kap Verde nyder deres livret på næsten ethvert tidspunkt af dagen: til morgenmad, frokost eller middag.

Gryderetter, som også indeholder bønner kaldes feijoada, og er også en meget populære spise i mange forskellige versioner på øerne. Derudover er der canja de Galinha (et “must” ved hvert bryllup). Det er en ris suppe med kylling.

Når det kommer til drikkevarer, har Kap Verde også en række nationale drikkevarer at byde på. En af dem er aguardiente, der er en rom med sukkerrør. En anden traditionel drik på øerne er likøren, San Antao. Den er lavet på kaffe, kanel, figenblade, pebermynte og appelsiner eller lime. Er du mere til vin, kan du prøve kræfter med den lokale vin, Manecome, fra Fogo.

En anden ting, der er værd at vide, når man rejser til Kap Verde er pli i forhold til drikkepenge. Her er det normalt at give 10% som tak for god service – meget lig kulturen herhjemme.

Ekstravagante rejser til Kap Verde

Har du allerede besluttet, at du skal til Kap Verde eller er du blevet hook på ideen efter at have læst mere om deres madkultur og lækre smagsoplevelser, man kan opleve i det Kap Verde køkkenet? Så kan du booke drømmerejsen til Kap Verde gennem Spies, der har flere skønne hoteller på øerne.