Oplevelser samt frivilligt arbejde i Afrika

Det store mørke kontinent Afrika ligger kun få timers flyvning fra Danmark, men ikke mange tager hertil på ferie i forhold til Europa, Amerika og Asien, der jo ofte ligger mange flere km væk. Det kan være ret kostbart at tage på en safaritur i nogle uger til Afrika, men man kan kombinere en rejse til Afrika med at tilbyde sin hjælp i form af ulønnet og frivilligt arbejde, da der er behov for hjælpende hænder masser af steder på især børnehaver, skoler, hospitaler og børnehjem.

Almindelige turistoplevelser i Afrika

Det fleste turister kommer til Afrika for at opleve de storslåede naturlandskaber med vilde dyr i nationalparker og dyrereservater, hvor man kan komme på safari samt opleve de mange vilde dyr, der også findes på savannen. Man kan bestige det store bjerg Kilimanjaro eller tage på flodsejlads på Nilen og betragte de vilde krokodiller.

Der findes også store vælde vandfald samt søer i Afrika, og i Egypten kan man jo besøge Pyramiderne ved Giza plateauet nær Kairo. Langs mange kyster er der opført luksushoteller, således man her kan få en afslappende badeferie i luksus, så derfor har Afrika generelt meget at byde på til sine turister.

Frivilligt arbejde

Mange unge mennesker vælger dog en billig backpacker ferie til Afrika, hvor man også arbejder med frivilligt arbejde, da der på mange skoler og institutioner er behov for langt mere arbejdskraft, og dette kan være stimulerende for både turisten men også for de underernærede og sygdomsplagede fattige afrikanske beboere, der begge kan lære noget af mødet mellem to forskellige kulturer. Hospitalerne i Afrika er fyldte med børn, der er ramt af alvorlige sygdomme som kræft, HIV, tuberkolose mv, og også mange børn er helt forældreløse og bor blot på børnehjælp.

De fattige afrikanske lande har slet ikke samme budgetter som i de vestlige lande, så derfor er vilkårene ofte yderst primitive og arbejdsstyrken alt for lille. Man behøves som regel ikke have nogen speciel uddannelse for at kunne starte på frivilligt arbejde i Afrika, men man kan lære dem om almindelig hygiejne, ernæring og undervisning, sådan den onde cirkel kan standses.

På et ophold som frivillig arbejder vil man alligevel ofte kunne komme med på udflugter til surfing, skydiving, safariudflugter og mange andre adventure aktiviteter, så man kan generelt få masser af oplevelser på en tur til Afrika.