Oplev Tenerifes madmekka af lækre traditionelle retter

Mange turister, der rejser til Tenerife, er mere interesserede i at nyde det krystalklare vand og vulkanske landskab, end de er i at udforske canariske retter. På trods af at være en af ​​de mest populære øer på De Kanariske Øer, er restauranter, der serverer autentiske retter, vanskelige at finde. Tenerifes traditionelle mad er rustik og enkel, men smagskombinationerne og de indfødte ingredienser er bestemt værd at prøve. Øens produkter er så varierede som terrænet, med en overflod af frisk fisk, vildt kød, masser af majs og tropiske fødevarer. Fra nabolagets værtshuse til køkkener, der kokkerer nogle af Spaniens mest kreative måltider, har Tenerife helt sikkert restauranter, der bekymrer sig om at bevare den lokale gastronomi.

Det skal man prøve på Tenerife

 1. Paps arrugadas con mojos
  Sandsynligvis den mest berømte ret fra De Kanariske Øer er papas arrugadas små lokale kartofler, der er kogt i saltvand, indtil de er møre og skrællen bliver arrugada eller rynket. Papas arrugadas er bedst ledsaget af en grøn eller rød sauce kaldet mojo. Mojos synes at være forskellige uanset hvor du prøver dem, men den grønne sort har tendens til at have smag af hvidløg og grønne urter, mens den røde mojo er aromatiseret med paprika og andre krydderier.
 1. Almagrote
  Denne smøreost fra La Gomera har gjort det vejen rundt om De Kanariske Øer og endda nogle dele af det spanske fastland. Svære at beskrive for nogen, der ikke har oplevet det på egen hånd, almagrote er både smuldret og cremet. Ostens tekstur ændres afhængigt af hvem der laver mad, men ingredienserne består altid af tomat, hvidløg, olivenolie, paprika og hårdhærdet ost.
 1. Morcilla dulce
  Morcilla, eller svineblodspølse, findes i hver eneste region i Spanien. På Tenerife fremstiller de en sødere slags med løg, mandel, rosiner og sukker blandt dets ingrediensliste. Prøv det alene eller indarbejdet i andre retter som røræg.
 1. Ropa vieja
  Tenerife har mange supper i deres køkken, især i betragtning af det varme klima, og ropa vieja er blandt sine bedste. Direkte oversat betyder det ’gammelt tøj’, men ropa vieja er meget bedre end det lyder, idet man gør brug af ristede resterende kødstykker stuvet med kikærter og lokale grøntsager.

Tag på opdagelse i Tenerifes køkken

Har du allerede fået smag for Tenerifes køkken, så kan du booke din rejse til Tenerife gennem Spies lige her. Du finder indkvarteringer over hele øen både tæt på byerne og ved vandet, så det er op til dig selv, hvad du foretrækker. Uanset hvad, vil der være rig mulighed for at opleve det udsøgte Tenerife køkken.